ICT & Informatievoorziening

MOOC Supply chain innovation UT op 11 januari van start

De UT werkt op dit moment aan de tweede Massive Online Open Course (MOOC): “Supply Chain Innovation.” Deze wordt op 11 januari a.s. gelanceerd. Deze vorm van online onderwijs geeft de UT de kans om Twentse kennis en specialismen te delen met een wereldwijd publiek. De MOOC bevat ook voorbeelden uit het Dinalog programma.

Op 11 januari 2016 lanceert de Universiteit Twente de MOOC Supply Chain Innovation. Binnen deze gratis cursus leren cursisten overal ter wereld hoe ze de keten waarin ze werkzaam zijn met relatief eenvoudige middelen kunnen verbeteren en verduurzamen. De praktijk, de laatste wetenschappelijke kennis en relevante innovaties uit de ICT-wereld staan centraal. Supply chain innoveren vergt denken over grenzen heen. Grenzen tussen disciplines, afdelingen, bedrijven en landen moeten worden overbrugd om de keten te verbeteren. De cursus richt zich dan ook op professionals en studenten die verder willen kijken dan vakgebieden als productie, distributie, marketing en financiën. De MOOC geeft inzicht in het netwerk van activiteiten van productie tot klant. In dit supply chain perspectief liggen de meeste kansen voor innovatie.

MOOC

De online cursus supply chain innovation duurt 6 weken en vraagt een tijdbesteding van enkele uren per week. De cursus biedt ook voldoende mogelijkheden voor mensen die zich nog verder willen verdiepen op specifieke onderdelen. Wat de online cursus over supply chains van de Universiteit Twente uniek maakt, is dat deze erg toegankelijk is, maar wel de laatste wetenschappelijke inzichten en innovaties uit de ICT-wereld behandelt. Verder ligt de focus sterk op de praktijk, waardoor deelnemers opgedane kennis rechtstreeks kunnen toepassen. De cursus wordt verzorgd door wetenschappers vanuit verschillende disciplines van de Universiteit Twente en door experts uit het bedrijfsleven. Zo leveren medewerkers van Unilever, logistiekreus Kuehne + Nagel en GS1 (de internationale organisatie achter standaarden zoals de streepjescode) een belangrijke bijdrage aan het programma. De cursus bevat tevens supply chain innovation voorbeelden uit het Dinalog programma.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via de website van FutureLearn.

Meer informatie

Meer weten over MOOC’s en online onderwijs? Kijk op: www.utwente.nl/online-cursussen  of neem contact op met Wytze Koopal, de coördinator van het MOOC Support Team.

Geef de eerste reactie