ICT & Informatievoorziening

Venturn start met twee Data Science Programma’s

Big data en Data Science staan bij elk bedrijf op de agenda, maar wat is de operationele en strategische impact hiervan op je organisatie? Hoe kun je je als bedrijf c.q. management onderscheiden van je concurrentie? Van relatief kleine analyses c.q. (verbeter)projecten tot mega uitdagingen, zoals bv. APM terminal met die cyberaanval afgelopen zomer, kunnen worden aangepakt met big data analyse. Big Data gaat voor een groot deel je/jullie koers bepalen. Dat staat eigenlijk wel vast. De vraag is alleen; hoe ga je hier als management mee om en hoe wil je e.e.a. borgen binnen jouw organisatie?

Het antwoord op deze en veel meer vragen komen heel praktisch aan de orde tijdens de onderstaande 2 initiatieven van Venturn in samenwerking met Universiteit van Groningen.

Data Sciences in the boardroom
Een aantal vragen die aan bod komen tijdens deze workshop zijn “hoe moet je als management omgaan met big data en wat kun je er mee”? De workshops duren in totaal 1,5 dag en vinden plaats op 15 en 16 maart 2018 in Rotterdam. De meeste beslissingen die wij nemen is op basis van onderbuik gevoel, gesprekken die we voeren en artikelen/boeken die we lezen. Op zich niets mis mee, maar met big data word je in staat gesteld om op diverse bedrijfsonderdelen (o.a. data security, HRM beleid, operatie, strategie en uiteraard sales & marketing) veel betere beslissingen te kunnen nemen. Ga je deze data zelf ontwikkelen in huis of ga je het uitbesteden. Op deze vragen krijg je allemaal antwoorden en voorbeelden uit de praktijk op de 15e en 16e maart.

From data analist to data scientist
Van data analist naar data scientist. Deze hands-on training van 6 maanden (2 dagen per maand) leert je huidige data analist vanaf de eerste training hoe hij/zij meer uit data bronnen kan halen en hoe deze toe te passen in analyses tot minimaal de 7de macht in plaats van tot maximaal de 3e macht. Interessant en van wezenlijk belang om big data binnen je organisatie te ontwikkelen en te borgen. Deze training van een jaar start 15 januari 2018.


Voor het aanmelden of voor meer informatie over het volgende VDS programma, kunt u een email richten aan datascience@venturn.nl of bellen met 010-2042030.

Geef de eerste reactie