Duurzaamheid

Website living lab voor duurzame stadslogistiek in de lucht

De website van het living lab voor duurzame stadslogistiek Cilolab is nu online.

CILOLAB is het living lab voor duurzame stadslogistiek. Logistiek dienstverleners, hubexploitanten, gemeenten en kennisinstellingen werken in dit lab samen om stadslogistieke oplossingen te ontwikkelen en te implementeren om zo zero-emissie alternatieven voor alle stakeholders te bieden in verschillende steden. Bij oplossingen moet je denken aan verschillende soorten hubs, overslagpunten, of stadsdistributiecentra, waar de stromen van buiten de stad en de stedelijke logistiek worden ontkoppeld, zodat de stedelijke op stadsniveau efficiënter kan worden georganiseerd.

Er gebeurt al veel op het gebied van duurzame stadslogistiek, maar om de huidige uitdagingen te halen moet er een serieuze markt voor (zero emissie) stedelijke
logistieke oplossingen gaan ontstaan.

Daarnaast voorziet CILOLAB in de behoefte bij zowel de logistieke partijen als bij gemeenten om de impact en de mogelijke markt voor stedelijk logistieke oplossingen in kaart te brengen. Logistieke partijen kunnen vanuit extra inzicht in hun operatie en de impact met betrekking tot emissies in de stad, luchtkwaliteit, (vermeden) ritten, hun activiteiten doorontwikkelen en opschalen. CILOLAB biedt steden (en overheden) een rijker inzicht in wat er qua stadslogistiek gebeurt.

Klik hier voor meer informatie.

Geef de eerste reactie