Wereldkampioen robot bouwen komt uit Nederland

Eind april heeft roboticateam (Team Rembrandts), bestaande uit studenten van Fontys Engineering, het Heerbeeck College en het Zwijsen College, in Detroit (Verenigde Staten) de wereldtitel van de FIRST Robotics Competition in de wacht weten te slepen. Zij zijn het eerste Europese team die de wereldtitel op zijn naam heeft weten te zetten en versloegen 4000 andere teams. Team Rembrandts uit Eindhoven is een mooi voorbeeld om te laten zien hoe ver we in Nederland zijn op het gebied van Robotica.

Tijdens het spel Destination Deep Space, gesponsord door Boeing, streden twee teams van drie robots op een veld om plastic schijven en ballen te plaatsen. Ook kon de robot klimmen op een platform. Het team dat na tweeënhalve minuut de meeste punten had behaald won de wedstrijd.

Na de voorrondes, waar Team Rembrandts dit jaar tot twee keer toe de halve finale behaalde en verschillende awards won, wist het team zich te kwalificeren voor de wereldfinales. Na met het team in hun zogeheten divisie de winst te pakken, mochten zij spelen in de echte finales, waarin de teams van de 6 deelnemende divisies tegen elkaar streden voor een plek in de finale. Team Rembrandts werd tijdens deze ronde tweede en heeft zich samen met de nummer één gekwalificeerd om het in de finale uit te vechten. Hierin werd een ‘beste twee uit drie’ ronde gespeeld werd. Het team wist ook hier te winnen en is dus benoemd tot wereldkampioen in 2019.

Dit is het 7e jaar van deelname aan de competitie door Team Rembrandts en de 6e keer dat ze zich wisten te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen. Ook zijn ze nu al gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap van 2020.

Team Rembrandts is een roboticateam bestaande uit studenten van de Fontys University of Applied Science en het Heerbeeck College in Best en het Zwijsen College in Veghel. In het team werken leerlingen en studenten uit het voorgezet, mbo en hoger onderwijs samen met een ervaren groep mentoren en ouderejaarsstudenten om robots te bouwen die elk jaar concurreren op de FIRST Robotics Competition. Tevens zet Team Rembrandts zich in om kinderen en jongeren enthousiast te maken over STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Math) door het organiseren van activiteiten en evenementen.

Geef de eerste reactie