Cross Chain Collaboration Center (4C)

Workshop recap: Succesvol data ontsluiten en integreren

Het IT landschap in de logistieke sector wordt steeds gecompliceerder. Door slim bronnen van data te ontsluiten en te integreren maakt CAPE Groep voor klanten informatie in de logistieke keten inzichtelijk en eenvoudig uitwisselbaar met ketenpartners. Op 20 november werd hun aanpak samen met case studies, best practices en een concreet stappenplan in een middag besproken bij Dinalog.

 

Binnen bedrijven in de logistieke keten en bij samenwerking tussen partijen in diezelfde keten wordt het IT landschap gevormd door verschillende systemen en bronnen van informatie, zoals ERP, TMS, WMS, CRM, RFID, etc.

Praktisch alle producten en bewegingen gaan gepaard met real-time data.

De groeiende complexiteit leidt bij deze bedrijven tot vragen. Hoe beweeg ik gecontroleerd en veilig naar de cloud? Hoe houd ik mijn IT landschap beheersbaar en schaalbaar? Hoe borg ik de kwaliteit van data en integratie met back-office systemen? Tijdens de interactieve workshop was er volop inbreng van deelnemers en werden discussies over praktijkvraagstukken gevoerd.

Integratie van systemen zorgt ervoor dat informatie inzichtelijk blijft en bijvoorbeeld niet onnodig vaak opnieuw hoeft te worden ingevoerd. Sterker nog, CAPE Groep liet zien dat integratie van data kansen biedt voor logistieke bedrijven en verladers. Door slim om te gaan met beschikbare informatie kan de dienstverlening naar een hoger niveau worden gebracht.

Een interessante en succesvolle middag waarin concrete voorbeelden van integratie aan de orde kwamen en waarbij de deelnemers met een eenvoudige analyse aan de slag kunnen om te kijken of data integratie mogelijkheden biedt in de eigen organisatie.

> Download presentatie ‘Successful back-office & supply chain integration’ – CAPE Groep

 

Meer informatie

Voor meer informatie neem contact op met Bas van Bree, Program Manager Dinalog.

Geef de eerste reactie