Cross Chain Collaboration Center (4C)

Duurzame logistiek in ontwikkelende markten

Op woensdag 5 en donderdag 6 februari vond de eerste conferentie Sustainable Logistics in developing markets plaats in Den Haag en Rotterdam. Meer dan 100 deelnemers verkenden innovatieve ideeën om praktische oplossingen, methodes en aanpak voor duurzame logistiek te bewerkstelligen. Deze zullen adviseurs, overheden en private partijen ondersteunen om supply chains in ontwikkelende markten op een duurzame manier te versterken.

 

Betere logistiek zorgt voor meer regionale en internationale handel, waarmee economische groei kan worden bewerkstelligd en armoede bestreden. Hiertoe moeten overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen samenwerken. In opdracht van het Wereldbank Multi Donor Trust Fund for Sustainable Logistics (MDTF-SL), het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en het Wereldbank Global Expert Team on Trade Facilitation & Logistics organiseerde Dinalog de eerste jaarlijkse Conference on Sustainable Logistics.

 

Het plenaire conferentieprogramma werd geopend door Minister Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur & Milieu en Jeroen Roodenburg, ambassadeur duurzame ontwikkeling van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Na inleidingen gingen internationale sprekers in op de thema’s groene logistiek, agrologistiek en stedelijke distributie.

Op donderdag 6 februari bezochten de deelnemers Wethouder Baljeu van de gemeente Rotterdam, de European Container Terminals ECT & het havenbedrijf Rotterdam. Hier werd gesproken over duurzaamheid en havensteden.

Bekijk het programma en presentaties

Meer informatie: Liesbeth Staps, International Liaison Officer, staps@dinalog.nl

 

Geef de eerste reactie