Duurzaamheid

Zet nu de eerste stappen in de circulaire economie

Nederland volledig circulair in 2050. Dat is de ambitie van de Rijksoverheid. Nog ver weg, maar de transitie van een lineaire naar een meer circulaire economie is al ingezet. Wat dit betekent voor organisaties in de zorg, maken TKI Dinalog en CIRCO heel concreet. Ontdek het voor uw organisatie en doe mee aan de CIRCO Business Design Track voor zorglogistiek of bouwlogistiek.

Het is nu al mogelijk om in uw logistieke proces te kijken waar hergebruik mogelijk is. Materialen of producten die u als afval beschouwt hebben mogelijk een hogere waarde dan u denkt. Of misschien kunt u uw retourproces nog beter organiseren, zodat er minder waarde verloren gaat. Voor organisaties in de bouwlogistiek of zorglogistiek bieden we een business design track aan om uw kansen in de circulaire economie concreet te maken. Dit is een driedaagse workshopreeks (verspreid over twee maanden) waarin we met u realistische kansen identificeren in de circulaire economie. Meer dan 500 bedrijven gingen u al voor.

Zorglogistiek…
Bent u een zorginstelling, leverancier, logistiek dienstverlener of producent van medische producten en hulpmiddelen, dan kunt u meedoen met de CIRCO Business Design Track voor de zorgsector. Voor deze track zijn organisaties als MC Meander en Drake & Farrell al aangemeld. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor we starten. Binnen het zorgdomein bestaan veel logistieke stromen van waardevolle materialen en producten. Van hoogwaardige producten als scootmobiels, bedden en catscanners tot consumables als injectienaalden en reageerbuisjes. Al deze producten hebben waarde die op verschillende plekken in de keten wordt verspild. Na deelname aan de CIRCO Business Design Track heeft u een concreet plan in handen waarmee u in staat bent een deel van deze waarde te behouden. Voor meer informatie zie hier.

en Bouwlogistiek
Ook in de bouwsector is de transitie naar een meer circulaire economie ingezet. Maar wat betekent dat voor u? Ander gebruik materialen, betere afvalverwerking, grip op retourstromen, het is op veel manieren heel praktisch toepasbaar. De logistiek in de bouw is een uitdagend component van de bouwsector. Van de complexiteit bij binnenstedelijke projecten, de uitdagingen in het verlagen van de CO2 uitstoot tot de uitbreiding van retourlogistiek van verpakkingen of herbruikbare producten en materialen. Voor meer informatie zie hier.

Op 11 februari kunt u tijdens het congres ‘Bouwlogistiek, Zicht op de Stad’ kennismaken met deze track.

Wat vragen we van u?
Als u meedoet met de CIRCO Business Design Track, dan vragen we om deelname van 2 medewerkers uit verschillende disciplines gedurende 3 dagen in maart / april 2020. De wisselwerking tussen de twee disciplines levert veel toegevoegde waarde op gedurende het proces. In plaats van € 2000 betaalt u slechts € 500 voor deelname aan de track. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

Meer informatie? 
Mocht u vragen hebben of zich willen inschrijven neem dan contact op met Bas van Bree van TKI Dinalog via bree@dinalog.nl of 06-41173072.

Geef de eerste reactie