Veelgestelde vragen

De organisatie

Over TKI Dinalog en de Topsector Logistiek

TKI is de afkorting van Topconsortium voor Kennis en Innovatie. TKI's vormen de kern van het Topsectorenbeleid, lees meer over over de Topsectoren, onze doelstellingen en geschiedenis.

Dinalog staat voor Dutch Institute for Advanced Logistics.

TKI Dinalog is onderdeel van het Missiegedreven Innovatie- en Topsectorenbeleid. In dit beleid is vastgelegd dat het Ministerie van Economische Zaken geld ter beschikking stelt van de verschillende TKI's via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Via RVO verantwoordt TKI Dinalog jaarlijks de besteding van het geld.

Daarnaast stelt het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geld ter beschikking voor onderzoeksprojecten in het kader van het Topsector Logistiek programma, inclusief ons werk op het gebied van Mobiele werktuigen en bouwlogistiek. Voor dit laatste thema komt het geld uit de aanpak van de stikstofproblematiek. Deze onderzoeksprojecten worden beheerd door TKI Dinalog.

Samen met zusterorganisatie Connekt vormt TKI Dinalog de Topsector Logistiek. Als kennisinstituut is het werk van TKI Dinalog gericht op kennisontwikkeling. Het werk van Connekt is meer gericht op experimenteren en opschalen. Dankzij deze samenwerking is de Topsector Logistiek in staat om brede en praktische impact te realiseren.

Voorstellen indienen

Hoe dien ik een voorstel in?

Het verwerven, combineren, vormgeven en gebruiken van bestaande wetenschappelijke, technologische, zakelijke en andere relevante kennis en vaardigheden, gericht op het ontwikkelen van nieuwe of verbeterde producten, procedés of diensten. Dit kan ook activiteiten omvatten die gericht zijn op de conceptuele formulering, de planning en het documenteren van alternatieve producten, procedés of diensten.

Wil je meer weten? Kijk dan bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Planmatig of kritisch onderzoek dat is gericht op het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden met het oog op de ontwikkeling van nieuwe producten, procedés of diensten, of om bestaande producten, procedés of diensten aanmerkelijk te verbeteren. Het omvat de creatie van onderdelen voor complexe systemen en kan ook de bouw omvatten van prototypes in een laboratoriumomgeving en/of in een omgeving met gesimuleerde interfaces voor bestaande systemen, alsmede pilotlijnen, als dat nodig is voor het industriële onderzoek en met name voor de validering van generieke technologie.

Meer weten? Kijk bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Voorstellen worden beoordeeld door leden van de Programmacommissie. Dit zijn vertegenwoordigers van kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Wil je weten wie er deel uitmaken van onze opleidingscommissie? Kijk dan hier.

De leden van het programmacomité worden in hun beoordeling bijgestaan door een netwerk van externe beoordelaars. Deze externe beoordelaars worden benaderd voor individuele voorstellen om hun mening te geven op basis van hun expertise en ervaring in onderzoek en praktijk.

Uiteraard wordt er tijdens de beoordeling op gelet dat persoonlijke belangen de uitkomst van de beoordeling niet beïnvloeden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws