AI-BIPTO (Artificial Intelligence Boosted Integrated Production and Transport Optimization)

Projectleider

Berkhout

Programma manager

Liesbeth Brugemann (brugemann@dinalog.nl)

In de mengvoederindustrie liggen de productie en het transport tegenwoordig nauw samen verweven. Het niet integreren van de productie- en transportschema’s leidt tot overmatige productie en vervoerskosten. Bovendien leidt het tot extra onnodige CO2-uitstoot van zowel productie als vervoer. Om dit veelvoorkomende praktische probleem aan te pakken, richt dit project zich op de volgende onderzoeksdoelen:
1. De ontwikkeling van modellen en oplossingsmethoden voor geïntegreerde productie en transport planning die efficiënt, schaalbaar en robuust is tegen de alomtegenwoordigheid van onzekerheid in de processen.
2. Het ontwerpen en ontwikkelen van een Proof-of-Concept (PoC) planningstool voor geïntegreerde productie en transportplanning, gevalideerd in de mengvoederindustrie als use case.
3. De oprichting van een nieuwe Community of Practice, bestaande uit vertegenwoordigers van de academische wereld en verschillende industriële toepassingsdomeinen, geconfronteerd met het probleem van de integratie van productie en transport schema’s.

Facts & Figures


Startdatum: 1 apr 2021
Einddatum: 1 okt 2024