E-Global

Projectleider

Dhr. Prof. Dr. K.J. Roodbergen

Programma manager

Bas van Bree (bree@dinalog.nl)

Vrijwel elke retailer heeft vandaag de dag naast fysieke winkels ook een online winkel. Het managen van deze totaal verschillende verkoop- en distributiekanalen zorgt voor complexe vraagstukken op operationeel gebied. In een tweejarig onderzoeksproject ontwikkelt COPE nieuwe tools en verdienmodellen voor e-commerce logistiek.

Op dit moment worden meer e-commercezendingen in Nederland geïmporteerd dan geëxporteerd. Dat feit staat haaks op het beeld van Nederland als krachtige speler op de internationale logistieke markt. Dit project presenteert en geeft uitvoering aan het onderzoeksprogramma van de innovatiecommunity voor e-commerce logistiek.

Zeven speerpunten zijn geïdentificeerd ter versterking van de positie van Nederland op de e-commercemarkt. De bijbehorende projecten hebben allemaal als doel om nieuwe kennis te ontwikkelen die ook direct in de praktijk bruikbaar is. Zo wordt er gewerkt aan de community, aan het versterken van Nederland als e-fulfilment hotspot, verpakken en bedrukken op maat, omni-channel logistiek, magazijn strategieën, supply network strategieën en last-mile distributie.

Klik hier voor meer informatie.

Facts & Figures


Startdatum: 1 nov 2016
Einddatum: 1 nov 2018