Future Planning Solutions: Multi-echelon inventory optimization

Projectleider

Dhr. Prof. Dr. A.G.D. de Kok

Programma manager

Paul Huijbregts (huijbregts@dinalog.nl)

Inventarisatie en materiaalplanning zijn belangrijke onderwerpen voor bedrijven in bijna alle sectoren en worden steeds complexer door globalisering, vooruitgang in IT en de opkomst van e-commerce. Op basis van de beschikbare tools van vandaag worden supply chain voorraden per voorraadpunt geoptimaliseerd (zogenaamde single-echelon-optimalisatie), resulterend in suboptimale oplossingen en extra voorraad. Multi-echelon-oplossingen optimaliseren de hele supply chain en houden expliciet rekening met de toewijzing en synchronisatie van voorraad binnen de supply chain. Op deze manier kan een multi-echelon-oplossing resulteren in aanzienlijk lagere voorraadniveaus en lagere financiële en milieukosten.

Dit project heeft tot doel om een innovatieve analytische multi-echelon planningsoplossing te onderzoeken, ontwikkelen en testen in real-life supply chains. Dat gebeurt in 3 werkpakketten:

Het eerste werkpakket betreft het onderzoek en de ontwikkeling van AI-methoden voor gegevensanalyse.
Het tweede werkpakket omvat de identificatie en aanpak van de wetenschappelijke uitdagingen binnen het momenteel gedocumenteerde ChainStock-onderzoek, de ontwikkeling van een prototype en een proces dat leidt tot acceptatie, onderzoek naar organisatiegedrag en menselijke besluitvorming.
Het derde werkpakket omvat een pilot project vergelijkbaar met het tweede werkpakket, maar richt zich op collaboratieve planning.
Het project zal resulteren in een prototype dat zal worden gebruikt om onderzoek te doen naar het gebruik van een geavanceerde planningsoplossing in het kader van multi-echelon voorraadoptimalisatie in samenwerking met twee consortiumpartners, Hilti en Kramp.

Facts & Figures

Klik hier voor de publieke eindrapportage:

 

 


Startdatum: 1 jun 2019
Einddatum: 1 jun 2021