Ketenanalyse food en agrisector als gevolg van corona crisis
Projectleider
Dhr. Prof. Dr. Ir. S.L.J.M. de Leeuw
Programma manager
Robert Ossevoort (ossevoort@dinalog.nl)
Dit project onderzoekt empirisch hoe bedrijven die actief zijn in verschillende voedselvoorzieningsketens omgaan met de coronacrisis, en welke afhankelijkheden en kwetsbaarheden door deze crisis zijn blootgelegd om veerkracht in de toeleveringsketen op te bouwen. Het vertrekt van een typisch boodschappenwagentje op consumptieniveau en analyseert de toeleveringsketens voor die producten verder stroomopwaarts (incl. Afvalstromen als gevolg van de crisis en afzetmogelijkheden voor deze stromen zoals voedselbanken).
Het beoogt aldus entiteiten te onderzoeken die onder meer actief zijn in de toeleveringsketen van zuivelproducten, de toeleveringsketen van vlees en gevogelte, de toeleveringsketen van groenten, de toeleveringsketen van fruit en de toeleveringsketen van tarwe. De focus ligt zowel op verse als bewerkte producten met wisselende houdbaarheid.