Sense and response

Programma manager

Bas van Bree (bree@dinalog.nl)

In dit project zullen innovatieve ‘sense and response’-concepten verkend en ontwikkeld worden voor supply chain control in de mondiale distributie van hoog-gevoelige producten. Bij het transport van high-tech-apparatuur en farmaceutische producten is het uiterst belangrijk dat alles volgens plan verloopt. Storingen of andere problemen moeten liefst voorkomen worden, en anders snel opgelost.

Panalpina (expediteur), Air France KLM Cargo (luchtvaartmaatschappij) en Bayer (farmaceutische verlader) zullen in het ‘Sense and Response’ project methoden laten zien die de mogelijkheden voor proactieve interventie en cross-chain control verbeteren, daarbij ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en innovatieve real-time monitoring-technologieën.

Naar verwachting zullen er meetbare verbeteringen optreden in de veiligheid, de kwaliteit, het rendement en de veerkracht van supply chains. Er zullen concepten en aanvullende diensten ontwikkeld en gedemonstreerd worden die gerelateerd zijn aan supply chain control voor internationaal, multimodaal transport van hoog-gevoelige producten.

Tot slot worden de achterliggende real-time monitoring-technologie en -tools ontwikkeld die de zichtbaarheid geven die nodig is voor gezamenlijke supply chain control en ‘sense and response’-systemen. Hiermee wordt de zakelijke waarde aangegeven van deze ‘sense and response’-concepten in de mondiale high tech en farmaceutische supply chains.

Facts & Figures

Realtime bewaking van zendingen
> 10 000 zendingen


Startdatum: 31 aug 2011
Einddatum: 30 dec 2013