Serious Synchromodal Gaming

Programma manager

Albert Veenstra (veenstra@dinalog.nl)

Het leveren van een Synchromodale transportoplossing vraagt veel meer van de verschillende partijen in het netwerk dan gebruikelijk is in intermodaal vervoer. Denk bijvoorbeeld aan onderwijs, begrip en samenwerking. Een synchromodaal transport product is dan ook moeilijk te implementeren als het vraagt om een mind-shift door diverse partijen op hetzelfde moment. Zolang deze mind-shift is niet goed aangepakt, zijn de investeringen die worden gedaan in synchromodaal transport niet ontwikkeld in het volledige potentieel.

In het project Serious Synchromodal gaming ontwikkelen we een game om implementatie van synchromodale oplossingen eenvoudiger en succesvoller te maken. De spelers kunnen daarmee zelf de effectiviteit van synchromodaal transport ervaren door middel van action learning.

Het spelen van het spel zal operationele medewerkers helpen verbeterde in- en externe procedures te ontwikkelen. Bovendien wordt bij het spelen van het spel met verkopers en klanten een mind-shift verwacht die leidt tot een verhoogd percentage a-modale boekingen.

In aanvulling op de ontwikkeling van het spel en de gaming-workshops, zal het project ook de geleerde lessen in real-life aantonen. Dagelijkse activiteiten op het netwerk van de partners zal worden verbeterd in een Living Lab omgeving op basis van de uitkomsten van gaming. Het resultaat van het project zal een ontwikkeling zijn van nieuwe operationele procedures en een verhoogd aantal a-modale boekingen.

Facts & Figures


Startdatum: 1 apr 2014
Einddatum: 1 sep 2015