Cargo Symposium

 

Datum:    Vrijdag 3 oktober 2014
Locatie: Grand Café De Zwarte Doos, TU/e

 

Steden groeien. In bevolkingsaantallen en daarmee ook verkeersdrukte en opstoppingen. Ook de groei van e-commerce met bijhorende pakketjes en winkelleveringen zorgen voor meer vervoersbewegingen in de stad. De leefbaarheid en woonkwaliteit komt hierdoor onder druk te staan.

 

Hoe gaan we om met deze toename in stadsdistributie? Wat zijn mogelijke oplossingen voor de toekomst? Welke effecten heeft dat op e-commerce en retail goederenvervoer? Hoe komen pakketjes daadwerkelijk bij de eindconsument? En hoe kunnen e-commerce en retail goederenvervoer elkaar versterken?

Op vrijdag 3 oktober 2014 organiseren de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Dinalog een symposium over stadsdistributie van en voor de toekomst. Met demonstraties en voorbeelden worden zowel academische als praktische zijdes van dit onderwerp inzichtelijk gemaakt.

Ook op lokaal niveau werkt de TU/e aan innovatieve toepassingen, waaronder het living lab Parcel4me. Dit is een onbemande pakketautomaat welke in gebruik wordt genomen op de TU/e campus. Het is een uitstekend voorbeeld van een living lab: een duurzaam onderzoeksproject in een real-life omgeving.

Parcel4me is ontwikkeld door Last Mile Logistics en onderdeel van een innovatief logistiek systeem in Nederland. Consumenten kunnen pakketjes laten bezorgen en ophalen via dit systeem, zodat zij zelf niet thuis hoeven te blijven. Transport wordt efficiënter door de onafhankelijkheid en bereikbaarheid van de consument. Last Mile Logistics demonstreert Parcel4me tijdens het symposium, waarna de pakketautomaat op de TU/e campus officieel in gebruik genomen wordt.

 

Programma:

12.00-13.00 Ontvangst met koffie/thee en broodjes in Grand Café De Zwarte Doos, TU/e
13.00-13.05 Opening door prof.dr. Tom Van Woenseln
13.05-13.35

Hoe Uber mobiliteit en logistiek verandert

Niek van Leeuwen, Uber

13.35-14.05 Cargo Hitching en verder
Tom van Woensel, Technische Universiteit Eindhoven
14.05-14.35 Keuze van de consument als oplossing voor het retourenprobleem van e-commerce
Stef de Bont, 12Return
14.35-15.00 Goederenpsychologie; inzicht in logistieke besluitvorming
Birgit Hendriks, Eco2City
15.00-15.30      Pauze
15.30-16.00 Bereikbaarheid van steden nu en in de toekomst: synchroniseren van netwerken en activiteiten
Theo Arentze, Technische Universiteit Eindhoven
16.00-16.30 City hubs
Maurice Smedts, Docdata
16.30 Afsluitende borrel

 

 

Deelname is gratis, registratie verplicht. U kunt zich tot 24 september aanmelden via. U kunt zich tot 24 september aanmelden met uw MyDinalog-account via onderstaande button. Geen account? Maak dan een MyDinalog-account aan. U kunt ook een mail sturen naar: portal@dinalog.nl.
 

 

 

 

    

 

 

Geef de eerste reactie