Economische missie Klimaattechnologie naar België

Bent u actief in klimaat- en energieneutrale bouw, zero-emissie stadslogistiek of in de waardeketen voor rijden en varen op waterstof? En zet u zich in voor verduurzaming of digitalisering van deze sectoren? Neem dan deel aan de economische missie Klimaattechnologie naar België. Deze missie staat onder leiding van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en van de voorzitter van VNO-NCW (Ingrid Thijssen).

Tijdens deze 3-daagse missie vindt ook het Climate Tech Forum plaats.

Tweede editie Climate Tech Forum

In juni 2023 woonden meer dan 500 deelnemers het eerste Nederlands-Belgische Climate Tech Forum bij. Na deze succesvolle eerste editie organiseren wij op 29 mei de tweede editie.

Het Climate Tech Forum is een vast onderdeel op het missieprogramma en heeft als doel:

  • nieuwe samenwerkingen mogelijk maken tussen België en Nederland;
  • aansturen op kennisdeling voor een duurzame toekomst.

Het forum kent sectorspecifieke programma’s, waar professionele matchmaking- en netwerkevents onderdeel van zijn. Het Climate Tech Forum is perfect om nieuwe contacten te leggen en duurzame samenwerkingen te starten. Deelnemers aan het forum van vorig jaar hebben er belangrijke contacten en opdrachten aan overgehouden .

Bekijk de aftermovie van het Climate Tech Forum 2023.

Voor wie?

De missie is vooral interessant voor het Nederlandse mkb, start-ups, scale-ups en kennisinstellingen uit de genoemde sectoren. U krijgt ruim de gelegenheid om uw marktkansen te onderzoeken en om te netwerken met mogelijke zakenpartners en/of opdrachtgevers.

Daarbij is het goed om te weten dat België zich (als één na grootste handelspartner van Nederland) ontwikkeld heeft tot prioriteitsmarkt. Het land legt veel nadruk op duurzaamheid, innovatie en energietransitie. Ook blijft België ideaal voor het Nederlandse mkb dat zijn eerste internationaliseringsstappen zet.

Dus bent u dicht bij huis op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners? En heeft u interesse in ontwikkelingen in de klimaattechnologie in België? Ga dan mee met deze economische missie!

Klik hier voor meer informatie.

Waarom deelnemen?

Deelnemers aan eerdere missies hebben daar goede, concrete resultaten uit gehaald. Tijdens hun deelname hebben zij hun kennis vergroot en marktkansen verkend. Zij hebben ook hun netwerk uitgebreid met mogelijk nieuwe samenwerkingspartners.

Door aan deze missie deel te nemen:

  • vergroot u uw netwerk met belangrijke spelers op de Belgische markt en op Europees niveau;
  • krijgt u inzicht in ontwikkelingen in de Belgische markt voor klimaattechnologie in de bouw, mobiliteit en rijden en varen op waterstof;
  • doet u mee aan sectorspecifieke maatwerkprogramma’s;
  • kunt u deelnemen aan professionele 1-op-1 matchmaking;
  • geven private en publieke partners u informatie over de energietransitie in bouw en mobiliteit;
  • kunt u praten met Belgische publieke en private stakeholders over de toekomst van de sectoren en over oplossingen om die voor 2050 klimaatneutraal te maken;
  • ontdekt u uw marktkansen en onderzoekt u de mogelijkheden voor samenwerking;
  • kunt u nieuwe opdrachtgevers ontmoeten.
Geef de eerste reactie