Internationale Logistiekdag in Buenos Aires

Van 12 t/m 15 augustus vindt de 11e editie van de Expo Logistics plaats in het Argentijnse  Buenos Aires. Een internationale beurs op het gebied van technologie en transport, met op 14 augustus de ‘International Logistics Day’.

 

Deze Logistics Day brengt Argentijnse en buitenlandse specialisten bij elkaar op het gebied van haven- en maritieme activiteiten, internationale handel, logistieke operators en douanemakelaars. De discussie richt zich op de belangrijkste onderwerpen op het gebied van logistieke handel. Hierbij komen de gezichtspuntpunten van verschillende onderdelen in de keten of de diensten aan bod.

 

Nederlands belang

Er doen meer dan 130 deelnemers uit de logistieke sector mee aan de Expo Logistics. Daarnaast zullen experts uit diverse subsectoren elke dag conferenties houden over actuele logistieke onderwerpen. De Nederlandse ambassade in Buenos Aires heeft voor de Logistics Day een spreker uit de logistieke sector in Nederland uitgenodigd. Het belang voor Nederlandse bedrijven is dat deze topsector in Argentinie blijft groeien dankzij de bloeiende agrarische export. Er is dus een constante vraag naar innovatie.

 

Belangrijke kansen

De voornaamste kansen voor Nederland in de regio zijn:

  • baggerwerkzaamheden: onderhoud van waterwegen
  • havenmanagement
  • scheepswerven
  • multimodale logistiek: ketenlogistiek, Value Added Logistics.
Verder is er momenteel een toenemende belangstelling in Argentinië om (cross country) railtransport nieuw leven in te blazen.
 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de vakbeurs of de Logistiekdag? Kijk dan op de website van de organisatie of via de LinkedInpagina van de Nederlandse ambassade te Buenos Aires (ministerie van Buitenlandse Zaken).
 

Bron: Nederlandse ambassade te Buenos Aires

Geef de eerste reactie