Logistics: Game on! Serious gaming congres

Zet 9 november vast in uw agenda! TKI Dinalog, NHTV, TNO en JLN organiseren het eerste serious gaming congres voor de logistiek. Neem een kijkje welke spellen er ontwikkeld zijn voor de sector, speel de nieuwste spellen en discussieer mee over de spellen van de toekomst.

Bedrijven, studenten en docenten zijn van harte welkom bij de NHTV in Breda om op deze middag met elkaar te ontdekken/ervaren wat de bijdrage van serious gaming is. Een breed spectrum aan spellen komt aan bod en er kan zowel online als offline gespeeld worden. Krijg door middel van gaming nieuwe inzichten in uw vakgebied en kom discussiëren over het nut, de inzet en de invulling van de logistieke games van de toekomst.

Programma

12.30 – 13.30 aanvang + lunch + markt + keuze games
13.30 – 14.00 keynote door Igor Mayer
14.00 – 15.30 1ste sessie
15.30 – 16.00 pauze
16.00 – 17.30 2de sessie + inhoudelijke sessie
17.30 – 18.00 borrel

Games

Rail Cargo Challenge
Samen oplossingen bedenken voor efficiënt containertransport vanaf de Maasvlakte. Dat is het doel van de Rail Cargo Challenge die TU Delft, gamebouwer The Barn, ProRail, Port of Rotterdam en TNO met de logistieke sector ontwikkelen. De Rail Cargo Challenge is een bordspel waarin deelnemers in een gecontroleerde omgeving ervaring opdoen met het bundelen van containers die verspreid staan over de diverse terminals. Aanbieders en uitvoerders moeten samenwerken met andere stakeholders om zo efficiënt en goedkoop mogelijk – en naar tevredenheid van de klant – lading op de plaats van bestemming te brengen. Door samen de game te spelen, kunnen ze direct over vraagstukken en oplossingen van gedachten wisselen.

Teasergame coolconnection

The Cool Connection is een wereldwijd gespeelde serious game die je meeneemt in alle dilemma’s die supply chain finance kent. In deze teaser game ervaar je de kracht van een goed doordachte samenwerking en strategie, ondersteund door tactische skills en kennis. Creer de juiste mindset door de Cool Connection teaser game te spelen.

Synchromania

Aan de hand van het spel Synchromania kunt u zelf ervaren wat de voor- en nadelen zijn van synchromodaal transport door in de huid te kruipen van een transportplanner van een multimodale operator. Als planner is je doel om klantorders zo goed mogelijk te verwerken, waarbij wordt gelet op kosten, duurzaamheid en klanttevredenheid. Het spel is ontwikkeld door TNO in samenwerking met van ECT en Danser en wordt ingezet in workshops met logistieke partijen en als lesmiddel in het onderwijs.

City Logistics Game 

Het in gebruik laten nemen van een stadshub kent in de praktijk met name de uitdaging om alle stakeholders aan boord te krijgen. Verschillende belanghebbenden hebben verschillende interesses en houden niet altijd toezicht op de impact van hun individuele acties op het totale beeld van de distributiedistributies in de stad. Dit stadslogistieke spel is ontworpen om deze moeilijkheden aan te tonen. Het is bedoeld als een instrument om inzicht te krijgen in de doelstellingen en het gedrag van de verschillende belanghebbenden in stadslogistiek. Het is ook ontworpen om het belang van de communicatie tussen de belanghebbenden te ervaren, besluitvormingsproblemen in transportactiviteiten te ervaren en te leren hoe er ingegrepen kan worden wanneer dingen verkeerd gaan.

Service supply chain game

Welke beslissingen maak je in jouw rol binnen de service logistieke keten? En wat is de invloed van jouw beslissingen op de anderen? In de service supply chain game ervaar je zelf de complexiteit van een goedwerkende Service logistieke keten. In 4 verschillende rollen vorm je een keten. Afhankelijkheden, strategieën, het managen van financiële stromen: een aantal uitdagingen die het spel je geeft.

Warehouse game

Aan de hand van een case moeten de deelnemers komen tot een inrichtingsvoorstel voor een warehouse.  Waar plaats je, in een warehouse de goederen en waarom?  Wat is de beste (goedkoopste) oplossing voor het gegeven probleem? Laat je uitdagen en kom tot inzicht in deze nieuwe serious game.

Blokko Game

8 fabrieken spelen gedurende een dagdeel de ‘game’ waarbij zij strijden om het beste bedrijfsresultaat (ROI). Tijdens het gaming event zal de basis opzet worden gedemonstreerd en deelnemers kunnen ervaren hoe de game ‘front office’ en ‘back office’ is ingericht. Tevens worden ze uitgedaagd een basisaanpak voor de game te maken.

Modal Manager Game

De Modal Manager game is een simulatie game dat gericht is op het creeeren van bewustwording over de veranderende rol van inframanagers. De focus ligt nu vaak op het oplossen van issues nadat ze zijn opgetreden. Doel van dit spel is om deze focus te verschuiven naar het managen van het gehele netwerk en alternatieve route mogelijkheden zodat deze issues minder voorkomen of sneller opgelost kunnen worden. Betere samenwerking tussen inframanagers en corridor denken spelen hierbij een rol. Maar wat betekent dit voor de praktijk en de rol van deze partijen?

Portconstructor

Welke functionaliteiten moeten er ontwikkeld worden in de haven en hoe vind je de juiste balans tussen de verschillende functies? Ervaar met eigen ogen de impact van je gekozen functionaliteiten en ga voor maximale winst, optimale duurzaamheid en een gezonde community.

Toegang tot deze middag is gratis. Afmelden is prettig ivm de lunch.

Geef de eerste reactie