Matchmaking Duurzame Living Labs

Op 6 maart aanstaande organiseert TKI Dinalog is samenwerking met NWO een matchmaking bijeenkomst voor de eerste fase van de call Duurzame Living Labs. Het doel van deze matchmakingbijeenkomst is om informatie te geven over de call voor ontwikkelsubsidies en consortiumvorming te stimuleren.

Bent u geïnteresseerd in deelname aan de matchmaking, dan kunt u zich hieronder inschrijven. Hebt u al een idee voor een Duurzaam Living Lab of loopt u als praktijkpartij of ondernemer ergens tegenaan? De matchmaking middag geeft u de mogelijkheid uw idee of probleemstelling te pitchen en daarmee een eerste aanzet te geven tot samenwerking. Als u wilt pitchen, kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier en naar aanleiding van uw registratie zal er eind februari contact met u worden opgenomen.

Ontwikkelsubsidies voor Duurzame Living Labs
De eerste stap in het ontwikkelen van Duurzame Living Labs voor de Logistiek, met overlap richting Water & Maritiem en Energie, is deze call voor ontwikkelsubsidies. In deze call kunnen kleine subsidies worden aangevraagd om het idee voor een Living Lab verder uit te werken, een stevig interdisciplinair samengesteld consortium te vormen en commitment te krijgen van publieke en private partijen. Dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van workshops en bijeenkomsten, of door iemand aan te stellen die actief het netwerk gaat trekken. In een latere call (Fase 2), die waarschijnlijk medio 2018 open zal gaan voor het indienen van aanvragen, kunnen middelen worden aangevraagd om de Living Labs verder te ontwikkelen en onderzoek in deze Living Labs op te kunnen zetten en uit te voeren.

Duurzame Living Labs
Vanuit de wetenschap is er behoefte om te experimenteren in een praktijkomgeving, waarbij met behulp van sensoren en uitgebreide monitoring nieuwe inzichten kunnen worden opgedaan over logistiek, transport, bereikbaarheid en mobiliteit. Daarom hebben NWO en het TKI Dinalog besloten om een aantal Duurzame Living Labs te ontwikkelen met een NWO/MVI-benadering voor de Topsector Logistiek, waarbij nadrukkelijk aansluiting wordt gezocht bij de Topsector Water en de Topsector Energie. Een Living Lab is een omgeving die geschikt wordt gemaakt voor het doen van onderzoek en experimenten. Een Living Lab zou bij voorkeur ingericht moeten worden in een praktijkomgeving, die geïnstrumenteerd is om data te verzamelen voor onderzoek en evaluatie.

Programma
13.30-14.00 Registratie en inloop met koffie en thee

14.00-14.05 Welkom door dagvoorzitter Albert Veenstra (directeur TKI Dinalog)

14.05-14.35 Plenaire presentatie: belang en inhoud van de call Duurzame Living Labs
Albert Veenstra in gesprek met Mart van Bracht (Topsector Energie – directeur Systeemintegratie), Mark van Koningsveld (Topteam Water – secretaris), Anthonie Meijers (NWO-MVI – voorzitter programmaraad) en Marcus van Leeuwen (NWO)

14.35-15.00 Plenaire presentatie: ‘Hoe bouw ik een vitaal consortium?’
door ervaringsdeskundige Henk Akkermans, hoogleraar Supply Chain Management aan de Tilburg School of Economics and Management

15.00-15.45 Plenaire pitches : ‘Inspiratie voor Living Labs’
Pitches over ideeën voor een living lab:
M.A.A. (Marianne) Heselmans (ImpactReporters)
W.E.J.M. (Wim) Bens (KennisDC Logistiek)
J.D. (Joris) Knigge (Mentes Advisory)
J.W. (Jan) Burgmeijer (TNO)
M.J. (Mart) van Bracht (Topsector Energie)
H.A. (Henk) Akkermans (World Class Maintenance)
C.A. (Kees) Verweij (BCI Global Network)
D. (Dennis) Dorpmans (Sustainable Oceans Alliance)

15.45-16:00 Pauze

16.00-16:30 Matchmaking ronde 1

16.30-17.00 Matchmaking ronde 2

17.00-18.00 Netwerkborrel

Meer informatie over het programma Duurzame Living Labs. 

Aanmelden
Bent u geïnteresseerd in deelname aan de Matchmaking Duurzame Living Labs? Hieronder kunt u zich aanmelden voor de bijeenkomst van 6 maart (13.00 tot 18.00 uur) in Utrecht. Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Geef de eerste reactie