Multimodaal Vlaanderen

Multimodaal.Vlaanderen staat dit jaar op Transport & Logistics 2019. Bezoek de stand (5.010 – HAL 5) en laat u overtuigen van de mogelijkheden die binnenvaart en spoor bieden. Ervaar al spelend de kracht van samenwerking en flexibiliteit op synchromodaliteit tijdens ‘Logistics As A Game’. Bezoek het Multimodaal Event in de Presentation Hall, of wandel langs de interactieve Multimodale Route.

Logistics As A Game
Op de beursstand van Multimodaal.Vlaanderen kan u gedurende drie dagen kennis maken met verschillende logistieke spellen. U kan zich hiervoor inschrijven.

You’ve Got Freight
Spelers duiken in de rol van een expediteur die containers van de haven naar het achterland transporteert. De spelers krijgen een persoonlijke ervaring met de uitdagingen die multimodaliteit en synchromodaliteit met zich meebrengen. De grootste uitdaging hierin is het vinden van de juiste balans: strijden voor individuele winst versus zoeken naar gezamenlijke baten. De spelers worden daarmee bewust van de essentie van samenwerking, die nodig is om synchromodaliteit tot een succes te brengen.
Dinsdag 15 oktober om 15u00-16u00

Synchromania
Aan de hand van het spel Synchromania kunnen spelers zelf ervaren wat de voor- en nadelen zijn van synchromodaal transport door in de huid te kruipen van een transportplanner van een multimodale operator. Als planner is je doel om klantorders zo goed mogelijk te verwerken, waarbij wordt gelet op kosten, duurzaamheid en klanttevredenheid.
Woensdag 16 oktober om 11u00-12u00

Future Freights
In het kaartspel Future Freights nemen spelers de rol op van een dispatcher bij een transportbedrijf. Tijdens het spel worden de negatieve gevolgen van individuele optimalisatie van transportplanningen al snel duidelijk en ervaren de spelers de voordelen van samenwerking en ketenoverschrijdende aanpak.
Dinsdag 15 oktober om 11u00-11u30
Donderdag 17 oktober om 11u00-11u30

Geef de eerste reactie