Cargo Hitching: theorie en praktijk

Nieuwe kansen ontstaan door het combineren van personen- en vrachtvervoer. Met minder chauffeurs en voertuigen kan hetzelfde resultaat bereikt worden. Dat biedt mogelijkheden voor dunbevolkte gebieden waar het economisch vaak niet meer haalbaar is om personenvervoer aan te bieden, maar de sociale wens nadrukkelijk aanwezig is. Maar het biedt ook kansen om een verminderde druk op de infrastructuur en het milieu in dichtbevolkte stedelijke gebieden te realiseren.

In 2012 startte Dinalog het project Cargo Hitching. Bedrijven en universiteiten hebben samen gewerkt aan theoretische modellen. De praktische uitvoerbaarheid wordt getest op één van de theoretische onderzoeken. Dit demonstratieproject vind plaats in Millingen aan de Rijn in de provincie Gelderland. Het demonstratieproject is een samenwerking van bedrijven met ondersteuning door de provincie Gelderland.

Uiteindelijk gaat het om de haalbaarheid van het efficiënt en betrouwbaar vervoeren van personen en kleine tot middelgrote vracht volumes. Maar naast de logistieke kant speelt natuurlijk bij Cargo Hitching meer zoals: de bereidheid om samen te werken, risicobeheersing, winstdeling bij succes, maatschappelijke winst. Dus kom laat je inspireren en leer meer over “Cargo Hitching” tijdens dit event!!

Dagvoorzitter: Peter Blanken, Manager Projectmanagement- & OV Concessiebeheer van de provincie Gelderland, neemt u mee in de resultaten van dit project.

Programma

9:00 Inloop met koffie / thee

10:00 Opening congres door gedeputeerde van de provincie Gelderland Conny Bieze

10:15  “4 jaar lang Cargo Hitching onderzoek: wat hebben we geleerd?” /Tom van Woensel / TU/e

10.45  “Nieuwe vormen van pakket- en personenvervoer” /Martijn Mes / Universiteit Twente

11:15 pauze

11:45 “Cargo Hitching in krimpregio’s kansen en uitdagingen” / Iris Vis / RUG

12:15 Lunchpauze

13:00 Presentatie Film Demonstratie project Millingen a/d Rijn

13:20 “Goederenhubs aan weerzijden van de lijn”  /Birgit Hendriks /Goederenhubs Nederland

13:40 “Goederen op lijn 82″/ Daan Stevens / Breng,Connexxion

14:00 “Social Impact van Cargo Hitching” Sjoerd Ouwens / Pluryn

14:20 “Cargo Hitching in Noorwegen” spreker wordt nog bevestigd (Engelstalig)

15:00 Overhandigen eerste exemplaar Cargo Hitching Magazine door Tom van Woensel aan Albert Veenstra, wetenschappelijk directeur Dinalog.

15:30 Borrel

16:30 Einde symposium

Aanmelden

U bent te gast bij de provincie Gelderland, de toegang is gratis en aanmelden kan via onderstaande button.
Indien u zich aanmeldt en zonder notificatie (uiterlijk 24 maart) niet aanwezig bent, zijn wij helaas genoodzaakt daarvoor kosten a € 75,- p.p in rekening te brengen.

Geef de eerste reactie