Supply Chain Hackathon

Wat is de Supply Chain Hackathon?

Teams werken 24 uur intensief aan een creatieve oplossing voor een realistische supply chain uitdaging:

 

 

  • De oplossing bestaat uit een prototype van App, een Website, een Data Visualisatie of Dashboard.
  • De oplossing komt in korte tijd tot stand in competitie met andere teams.
  • De creativiteit wordt niet begrensd, originaliteit staat voorop.

Voor zover wij konden nagaan is dit de eerste Hackathon op het gebied van Supply Chain ter wereld!

 

Wat gebeurt er in 24 uur?

Tijdens de Hackathon gaan teams aan de slag met een actuele uitdaging in de supply chain van de opdrachtgever. De opdrachtgever levert informatie over de situatie en zoveel mogelijk (geanonimiseerde) data, toegang tot test software of services etc.

 

 

Start Hackathon: Teams ontvangen een briefing van de uitdaging van de opdrachtgever.

24 uur Teamwork: Teams ontwerpen een creatieve oplossing en ontwikkelen een zoveel mogelijk werkend Prototype (App, Website, Datavisualisatie of Prototype).

Presentaties: Teams presenteren de oplossingen aan de opdrachtgevers.

Prijsuitreiking: De jury bepaalt de winnaars en reikt de prijzen uit.

 

 

 

Wat zijn resultaten van een Supply Chain Hackathon?

Zowel wat betreft de uitdagingen als oplossingen zijn er geen grenzen aan de creativiteit. Om toch enig idee te geven wat kan worden gerealiseerd door de teams hierbij enige voorbeelden:

 

·

Een App die coördinatie tussen partijen in de supply chain verbetert

·

Visualisatie van Routes of Voorraden in de supply chain

·

Een portfolio van leveranciers visualiseren op basis van afgesproken en gerealiseerde levertijd

·

Een business netwerk monitor die het supply netwerk visualiseert

 

 

 

Meedoen als Bedrijf…Stuur een project in

Meedoen aan de Supply Chain Hackathon als bedrijf is niet alleen leuk. U wordt waarschijnlijk verrast door een nieuwe invalshoek op uw probleem of bijvoorbeeld door een innovatief App ontwerp.

Er wordt een korte omschrijving van de uitdaging verwacht. Hoe meer informatie en data u kunt aanleveren over uw supply chain uitdaging, hoe beter: Zo geeft u de deelnemers de meeste kans om interessante -nieuwe- verbanden te vinden. Die data hoeft natuurlijk niet alleen van uw bedrijf of bedrijfspartners te komen, maar kan ook uit zogenaamde open data bestaan. Per bedrijf vragen we daarom om minimaal één tabel/lijst met gegevens over verschillende aspecten van hun logistiek of supply chain. Hoe meer gegevens er zijn, hoe beter! Bij voorkeur zijn die gegevens in een ‘standaard’ formaat, zoals Excel of csv. De belangrijkste voorwaarde is dat het formaat makkelijk uit te lezen is, zodat de deelnemers snel met de gegevens aan de slag kunnen. Maakt u zich zorgen over vertrouwelijkheid, dan kunt u data anonimiseren of zo bewerken dat dit probleem wordt opgelost. Contacteer ons voor advies!

 

U wordt verwacht bij eindpresentaties, onderdeel uit te maken van de jury en aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking op 19 oktober. U bent ook welkom bij de kickoff 18 oktober 16.00 waar u van 16.00-17.00 het team helpt bij de introductie van uw supply chain. Eventueel kan dit virtueel via Skype etc. Ten slotte levert u een bescheiden bijdrage aan de “logistieke kosten” van het event en de prijzen (500 euro per opdracht). U wordt daarmee erkend als Sponsor van het event op de website en tijdens het event.

 

U kunt uw project of eventuele vragen mailen naar Sjoerd van der Spoel: s.j.vanderspoel@utwente.nl

 

 

Meedoen als Team..

Meedoen als Team aan de Supply Chain Hackathon is niet alleen leuk, u komt in aanraking met bedrijven, realistische problemen, leert samenwerken en in korte tijd een mooi resultaat neer te zetten en maakt kans op mooie prijzen! Daarnaast zorgt de organisatie voor de maaltijden en drankjes. Neem uw eigen hard/software mee. De Master studenten van het vak Business Process Integration Lab aan de Universiteit Twente doen mee aan de hackathon. Daarnaast staat de Hackathon open voor een beperkt aantal teams van andere universiteiten. Een Teams bestaat uit 3 tot 5 deelnemers. U kunt uw team aanmelden bij Sjoerd van der Spoel s.j.vanderspoel@utwente.nl.

 

Locatie

De hackathon, vindt plaats van 18 oktober 16:00 tot 19 oktober 16:00 in het Educafe op de campus van de Universiteit Twente. (www.utwente.nl/route gebouw 11 Zilverling)

 

Organisatie

Sjoerd van der Spoel s.j.vanderspoel@utwente.nl, PhD candidate University of Twente, and Dinalog 4c Project

prof.dr. Jos van Hillegersberg, j.vanhillegersberg@utwente.nl, department of Industrial Engineering and Business Information Systems, University of Twente 

 

 

 

 

 

Geef de eerste reactie