Human Capital

Driven by Data: ICT, data en exportkansen voor de logistiekOp 29 april 2019 werd door TKI DINALOG de bijeenkomst Driven by Data gehouden bij de Jheronimus Academy of Data Sciences (JADS) in ’s-Hertogenbosch. De bijeenkomst was gericht op leden van DALTI (Dutch Association of Logistics and Transport IT Suppliers), een vereniging van organisaties die zich richten op ICT-diensten en platform voor logistiek en transport. Er waren ongeveer 20 deelnemers, waarbij alle segmenten van de Triple Helix waren vertegenwoordigd.

Na de ontvangst trapten Ruud Sneep en Daan Kolkman van het JADS MKB lab af met een introductie van JADS. JADS is een universitaire opleiding data sciences en is in 2016 geleden opgericht. Het JADS heeft vier founding partners: Universiteit Tilburg (TiU), Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), gemeente Den Bosch en de Provincie Noord Brabant. De basis van het werken met data is volgens JADS gebaseerd op de vraag: hoe denken ondernemers meer te kunnen halen uit hun data? Via een interactieve mini Data Maturity Scan is vervolgens met de zaal besproken hoe ze binnen hun organisatie met data omgaan en wat ze hierin willen verbeteren. Er werd een heel aantal cases ter voorbeeld gepresenteerd wat je als bedrijf in de praktijk met data sciences kunt.

Liesbeth Brügemann van TKI Dinalog trok dit vervolgens verder met Smart Logistics voorbeelden van gebruik van data in oplossing voor met internationale toepassing en daarmee export van kennis en kunde en bracht met de zaal ideeën op om dit ook gezamenlijk verder te brengen. Ook werden de mogelijkheden met de Holland Logistics Library en activiteiten als in München gedeeld. Er is een aantal vervolgafspraken met deelnemers geïnitieerd.

Geef de eerste reactie