Cross Chain Collaboration Center (4C)

Gateway missie West Canada

 

In de laatste week van januari bezocht een specifieke missie van Nederlandse bedrijven Canada om kennis uit te wisselen en kansen te verkennen met betrekking tot de Pacific Gateway strategie. Het interactieve programma was georganiseerd door het Nederlandse Consulaat Generaal in British Colombia en het Netherlands Trade Office in Alberta. Dit was een tegenbezoek nadat in juni 2013 een Canadese delegatie Rotterdam bezocht, welk bezoek door Dinalog georganiseerd was in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

West Canada ontwikkelt zich tot ‘Pacific Gateway’ van Noord Amerika voor zowel de export van Canadese landbouw- en energieproducten en grondstoffen naar Azië als voor de import van Aziatische half- en eindproducten naar de VS en Canada. Dit wordt ondersteund door grote uitbreidingen en investeringen in de havens van Vancouver en Prince Rupert en nieuwe ontwikkelingen van inland container terminals. De spoorwegmaatschappijen, Canadian National Railway (CN) en Canadian Pacific Railway (CP), investeren substantieel om in te kunnen spelen op de groeiende vervoersstomen naar het achterland.

 

Naast Dinalog, namen de Nederlandse bedrijven Husa transportation, IMS en Stigconsult deel alsmede de Nederlandse vertegenwoordigers van Smit/Boskalis, Van Oord, Mammoet en Klein Systems Group. In Calgary nam de missie deel aan een logistieke roundtable met triple helix afvaardiging uit Alberta georganiseerd door het Van Horne Instituut. Tevens bezochten zij de intermodale terminals van CN en CP en Calgary Airport.

 

In Vancouver nam de missie deel aan de eerste Cargo Logistics Canada Conference & Expo, waar de gehele Canadese logistieke industrie aanwezig was. Het specifieke missieprogramma bestond verder uit meetings met Shell – dat een grote investering in een LNG faciliteit in Kitimat voorbereid -, Prince Rupert Authority, en British Colombia Transport & Infrastructuur Minister Todd Stone. Nederlandse en Canadese experts presenteerden hun perspectief op uitdagingen in intermodale haven-achterland strategieën in een workshop georganiseerd door WESTAC. Tenslotte bezocht de missie Port Metro Vancouver en de Robert Banks Delta Terminal.

 

De bedrijven hebben waardevolle contacten gemaakt alsmede concrete vervolgafspraken.

 

Voor meer informatie: Liesbeth Staps, International Liaison Officer, staps@dinalog.nl.

Geef de eerste reactie