Cross Chain Collaboration Center (4C)

Inspiratiesessie mobiliteit en logistiek in de zorg

De inspiratiesessie ‘Mobiliteit en logistiek in de zorg’ van 12 april werd gekenmerkt door een groot aantal vragen over samenwerking, innoveren en vooruitgang. De sessie bleek een voedingsbodem voor nieuwe initiatieven. De logistiek makelaars van de regio’s zullen deze de komende tijd oppakken.

In het welkomstwoord benadrukte Freek Boele, logistiek makelaar van de Cleantech Regio, nogmaals dat de bijeenkomst was georganiseerd vanuit de wens om samen verder te komen op het gebied van mobiliteit en logistiek in de zorg.

Bas van Bree, programmamanager bij het Topconsortium voor Kennis en Innovatie Logistiek (TKI) Dinalog, nam vervolgens het woord. Hij sprak over de toekomst van zorglogistiek en de ambities van Dinalog hierin.

Van Bree verklaarde hun positie als volgt: “In de Topsector Logistiek wordt onderzoek gedaan naar vernieuwende logistieke concepten in een veranderende markt. Hieronder valt ook de zorgsector, die zich in een enorme transitie bevindt.” Toen hij vervolgens sprak over miljoenen, ontstond er geroezemoes in de zaal. Van Bree: “We zoeken organisaties die mee willen doen aan een onderzoek rond logistiek en maatschappelijke impact: in de zorg bijvoorbeeld. Organisaties kunnen zich ook opgeven als living lab, gericht op het efficiënter inrichten van logistieke ketens. Deze call volgt dit voorjaar nog.” Geïnteresseerden kunnen terecht bij de logistiek makelaars.

Lees hier het hele verlag.

 

Geef de eerste reactie