Supply Chain Finance

Masterclass ‘Digitalisering in de sector’: een succesvolle netwerkbijeenkomst!

Op donderdag 22 februari vond de masterclass ‘Digitalisering in de sector’ plaats in het Logistics House in Oss. Een netwerkbijeenkomst met zo’n 70 aanwezigen, interessante sprekers, inhoudelijke sessies en goede discussies kijken we terug op een zeer geslaagd event. We gaan binnenkort in select gezelschap dieper in op de materie tijdens een reeks van 4 innovatietafels met hetzelfde thema. En de eerste 8 aanmeldingen hiervoor zijn al binnen!

Aftrap
Vanaf 8:30 uur druppelden de eerste deelnemers het Logistics House binnen. Zij maakten alvast kennis met elkaar en deelden hun verwachtingen van de dag. Zo’n half uur later was het gezelschap compleet. Dagvoorzitter Frank Verhoeven heette het gezelschap welkom en trapte af met een welkomstwoord.

Blockchain en supply chain finance
Een mix van interessante onderwerpen rondom digitalisering van de logistieke sector vormde het programma van de dag. In de eerste expertsessie ging duo Martijn Siebrand (Dinalog) en René Bruijne (Transfollow) in op het thema blockchain en de impact ervan op organisaties. Direct gevolgd door een presentatie van Jan Jansen (HAN Hogeschool), over supply chain finance (SCF). Een onderwerp dat bij meer en meer bedrijven een rol speelt. Dat merkt Jansen ook. “Verschillende van onze studenten ondersteunen bedrijven in onderzoek naar het efficiënt inzetten van SCF. Bedrijven die hierbij willen aanhaken, kunnen zich melden”, vertelt Jansen waarmee hij de aanwezigen een handreiking doet.

Geologistiek en Synple
Ook tijdens de pauze werd volop doorgepraat over de besproken onderwerpen. “De hele sector wordt steeds digitaler. We hebben intern al gekeken naar de mogelijkheden van SCF. Maar extra onderzoek naar hoe wij dit zo efficiënt mogelijk inrichten, gaat zeker helpen”, vertelt één van de deelnemers. Na de pauze volgde deel twee van de masterclass. Theo Thewessen (HAS Hogeschool / Geodan) ging in op het onderwerp geologistiek. “De ontwikkelingen op het gebied van dataverzameling volgen elkaar exceptioneel snel op. En geven een boost aan concepten zoals bezorging tot aan de deur”, legt Thewessen uit. Ten slotte was het de beurt aan Roderick Rodenburg (Synple) en Martijn Kleintjens (Nabuurs) om te vertellen hun samenwerking. Synple is een planningsplatform voor transporteurs waarmee zij slim order- en ritteninformatie uitwisselen.

De verschillende presentaties vindt u terug middels de bovenstaande links.

Positief ontvangen
Tijdens de aansluitende lunch was er ruimschoots tijd om met elkaar na te praten en te netwerken. De geluiden zijn positief. “De onderwerpen die vandaag aan de orde zijn gekomen, spelen een steeds belangrijkere rol in de logistieke sector. Digitalisering is booming. Je kunt niet zonder”, benadrukt één van de deelnemers.

Interessante innovatietafels
Digitalisering in de sector is een ‘hot topic’, zo bleek tijdens de masterclass. In select gezelschap gaan we hier dan ook op doorpraten tijdens een reeks van 4 innovatietafels. De eerste vindt plaats op 13 april. Heeft u interesse om aan één van deze sessies deel te nemen? Schrijf u dan hier in.

De masterclass ‘Digitalisering in de sector’ werd mede mogelijk gemaakt door TKI Dinalog.

Geef de eerste reactie