Human Capital

Doe mee en bedenk slimme oplossingen voor beter stadsklimaat

KNMI organiseert in samenwerking met bedrijven, onderwijsinstellingen, gemeentelijke partners en lokale overheden de climate hackathon op 8 en 9 april 2016. Een wedstrijd met als doel het beste, meest vernieuwende concept om het klimaat in de Nederlandse steden te verbeteren. Er wordt aan de slag gegaan met open data gecombineerd met andere databronnen en technologieën. Dus technische studenten, creatievelingen en innovators opgelet. Inschrijven kan tot 1 april.

Big data
KNMI verzamelt iedere seconde data. Hiermee kunnen we weersverwachtingen maken, waarschuwen voor extreem weer en onderzoek doen naar bijvoorbeeld milieueffecten en het klimaat. Hierdoor heeft KNMI veel expertise met het gebruiken en verwerken van data. Veel van deze data is inmiddels ontsloten als open data en kan door iedereen gebruikt worden.
Om het gebruik van open data te stimuleren heeft KNMI samen met de co-creatiepartners zoals gemeente Rotterdam, Port of Rotterdam, RIVM, RWS, ministerie van Infrastructuur & Milieu, DCMR, Connekt en Dinalog een aantal opdrachten uitgewerkt. We dagen daarbij deelnemers uit te komen tot onverwachte innovaties op basis van open data van de deelnemende partijen en andere databronnen.

Stadsklimaat en stadsdistributie
Nederland is een van de meest dichtbevolkte landen van Europa. Vooral in grote steden leidt dit tot grotere belasting op het milieu. Innovatie en nieuwe vormen van samenwerking zijn nodig om de kwaliteit van leven in de stad te verbeteren. De teams die meedoen, worden via opdrachten uitgedaagd om techniek en data in te zetten voor slimme oplossingen. Maak met jouw team het verschil door de kennis van inhoudelijke experts op het gebied van data en technologie vanuit bedrijven, overheden en onderwijs slim te gebruiken. De twee hoofdthema’s waarmee je aan de slag gaat zijn stadsklimaat en stadsdistributie.

Aan de slag?
Wil jij aan de slag met de open data van het KNMI en de verschillende partijen? Schrijf je dan in voor 1 april op www.climatehackathon.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over het event. Of bekijk het introductiefilm van de climate hackathon.

Ga naar de website Geef de eerste reactie