Human Capital

Nienke van Dijk wint Dow Chemical Master Thesis Award

Nienke van Dijk, net afgestudeerd aan de Masteropleiding Operations Management & Logistics (OML) aan de Technische Universiteit Eindhoven, heeft de Dow Chemical Master Thesis Award gewonnen. De prijs, ingesteld door Dow Benelux voor de beste Master Thesis van de OML-opleiding van de TU Eindhoven, werd vanmiddag uitgereikt door Joerg Schmitz, Supply Chain Director van Dow Benelux.

In haar Master Thesis beschrijft van Dijk de risico’s na de implementatiefase van ERP’s (Enterprise Resource Planning). Onderzoeken op dit gebied zijn nog schaars, terwijl deze fase cruciaal is om de daadwerkelijke implementatie succesvol te laten zijn.
De jury prees de innovativiteit van het onderwerp, de gebruikte onderzoeksmethodologieën en de mogelijkheden om dit in de bedrijfspraktijk verder door te zetten. De jury merkte wel op dat de keuze bijzonder lastig was, omdat er veel goede scripties waren genomineerd.

Schmitz toonde zich tevreden over de samenwerking met de TU Eindhoven, onder meer door deze afstudeerprijs: “Dit is het tweede achtereenvolgende jaar dat Dow Benelux deze prijs uitreikt aan studenten van de OML-opleiding, waarmee we willen aangeven dat de samenwerking met de TU Eindhoven belangrijk is. Terneuzen is de tweede locatie binnen Dow wereldwijd gemeten naar het aantal supply chain professionals. De aanwezigheid van een universiteit als deze in de nabijheid geeft de mogelijkheid om eenvoudig in contact te komen met toekomstig afgestudeerden, maar ook met inhoudelijke ontwikkelingen binnen het vakgebied. Erg belangrijk voor een bedrijf als het onze, gezien de toenemende complexiteit van de chemische supply chain.”

Geef de eerste reactie