Inspiratiesessie over schone en emissiearme bouwlogistiek op 5 juli

TKI Dinalog en Nieuwsblad Transport organiseren Inspiratiesessie Bouwlogistiek

Op weg naar een schone en emissiearme bouwlogistiek

De bouw staat voor een grote maatschappelijke opgave en de bouwlogistiek moet daar in mee. Maar hoe komen we tot een schone en emissiearme bouwlogistieke keten? Die vraag staat centraal tijdens de Inspiratiesessie Bouwlogistiek op dinsdagochtend 5 juli in Jaarbeurs MeetUp in Utrecht.

Samen innoveren en verduurzamen

Naar aanleiding van het nieuwe kennis- en innovatieprogramma ‘Bouwlogistiek en Mobiele Werktuigen’ van de Topsector Logistiek organiseren Nieuwsblad Transport en TKI Dinalog voor de allereerste keer de Inspiratiesessie Bouwlogistiek. Mede ook door de druktbezochte kennissesssie bouwlogistiek tijdens Multimodaal Transport Expo haken we hiermee verder in op het nieuwe programma van de Topsector Logistiek wat als doel heeft om de bouwlogistiek te helpen verduurzamen en schoner te maken, als onderdeel van de routekaart Schoon en Emissieloos Bouwen. De resultaten uit de onderzoeks- en  innovatieprojecten worden de komende jaren met een zo groot mogelijke impact op de reductie van stikstof in de keten uitgerold. Daarnaast bieden deze een doorkijk naar 2030.

Actuele topics en inspirerende sprekers

Vanuit het perspectief van de bouw en de bouwlogistiek kijken we op 5 juli naar de behoefte aan innovatie, verkennen we nieuwe bouwlogistieke toepassingen en identificeren we barrières die gezamenlijk snel opgelost moeten worden. Actuele topics die tijdens dit event aan bod komen:

  • Slimme en schone bouwlogistiek in de stedelijke omgeving
  • Ontwikkeling van de bouwhub
  • Deelconcepten in de bouwlogistiek
  • Gebiedsgerichte aanpak bouwlogistiek door gemeenten

Sprekers tijdens dit event zijn:

Alexander de Vries, Hoofddocent Logistics Management, Hogeschool Rotterdam

Ron Frazer, Directeur VolkerWessels Materieel & Logistiek

Ruben Vrijhoef, Lector Building Future Cities, Hogeschool Utrecht

Arjen de Feijter, Adviseur Stads-en Bouwlogistiek voor diverse gemeenten

Niels Sneek, Programma Manager, TKI Dinalog

Doelgroep
De Inspiratiesessie Bouwlogistiek is bedoeld voor iedereen die vanuit de praktijk, bouw of logistiek, of vanuit beleid te maken heeft met de grote vraagstukken rondom dit onderwerp of juist bezig is met de ontwikkeling van toepassingen die bijdragen aan een schone en emissiearme bouwlogistiek.

Registreren kan kosteloos via: https://events.nt.nl/inspiratiesessie-bouwlogistiek/

 

 

Geef de eerste reactie