E-commerce

Optiply Introduceert Big Data E-procurement Oplossing

 

“Waarom Supply Management Software essentieel is voor groeiende webshops.”

Optiply introduceert Supply Management Software dat de logistieke kennis van de grootste webshop bereikbaar maakt voor de gehele markt. De oprichters van Optiply kwamen er als webshopeigenaren zelf achter dat zij, en vele snel groeiende webshops met hen, tegen grote logistieke problemen oplopen. Met hun logistieke achtergrond op de TU/e, combineren ze nu hun praktische kennis met de nieuwste ontwikkelingen in logistieke bevoorradingsmodellen en big data technieken.

Onderbelicht in E-logistics

Als het over E-logistics gaat, gaat het eigenlijk altijd over het verzenden van parketten of het beheren van je magazijn. De bevoorrading van je webshop komt echter zelden ter sprake, terwijl juist hier vragen heersen die van grote invloed zijn op het werkkapitaal van een webshop. Wat, wanneer, hoeveel en bij welke leverancier moet ik bestellen? Optiply helpt je om goed antwoord te geven op deze vragen. Daarnaast wordt het proces in zijn geheel geautomatiseerd door een rechtstreekse koppeling te maken tussen de webshop en leverancier(s).

Big Data Modellen
De logistieke modellen achter de bovengestelde vragen zijn vele malen complexer dan voorgesteld op menig website en zijn zelfs in de meeste ERP systemen niet optimaal uitgevoerd. Doordat Optiply nauw samenwerkt met partijen als IBM, Technische Universiteit Eindhoven en TKI Dinalog is het in staat algoritmes te ontwikkelen die gebruik maken van de nieuwste big data technieken. Zo is het inkoopadvies niet alleen gebaseerd op historische verkopen, maar ook op bijvoorbeeld de Google positie van een bepaalde zoekterm.

Geen dure consultants, maar SaaS

Een ander gevolg van de complexiteit van de materie rondom bevoorrading is dat een oplossing vaak komt in de vorm van consultancy en dus eigenlijk alleen maar bereikbaar is voor de grootste webshops. Door een generaliseerbaar algoritme te ontwikkelen en dit aan te bieden als begrijpelijke Software-as-a-Service (SaaS), wordt een oplossing voor bijna elke webshop bereikbaar. Benieuwd? Bekijk de demo op www.optiply.nl/demo.

 

Geef de eerste reactie