Supply Chain Management

Parcer wint verkiezing Brabantse Logistieke Starter 2016

De logistieke wereld is altijd in beweging. Innovatie is cruciaal om met deze ontwikkelingen mee te bewegen. Een goed netwerk van gelijkgestemde uit het bedrijfsleven in combinatie met innovatieve starters biedt daarvoor een ideale voedingsbodem. Op donderdag 29 september vond het eerste Pitch Logistics event plaats in het Huis van de Logistiek in Tilburg.

Het aanwezige publiek (logistieke ondernemers en managers) verkozen Parcer en BoTemp tot favoriete starters. De vertegenwoordigers van de twee bedrijven mochten hierna nog verder pitchen om hun bedrijven en proposities verder te verduidelijken. Vervolgens koos het publiek de winnaar: Parcer. De prijs, waaraan een geldbedrag verbonden is van € 10.000,- werd uitgereikt door Jan Pelle, directeur Brabantse Ontwikkelings Maatschappij BOM.

De ‘slimme brievenbus’ van Parcer is bedoeld om te voorkomen dat de bezorger van online bestellingen een tweede keer aan de deur moet komen. Het kastje werkt geheel draadloos, zonder stroomvoorziening. Na bezorging krijgt de ontvanger via een app een bevestiging, die hij eenvoudig kan delen met bijvoorbeeld familieleden of buren.
BoTemp bedenkt voor de transportsector milieuvriendelijke koeloplossingen op basis van PCM (Phase Change Material) – thermische energie. De andere drie deelnemende bedrijven waren Route42, Synple en Zjoef.

Geef de eerste reactie