Datagedreven Logistiek

Slimme systemen gooien het roer om bij logistieke bedrijven

De decembermaand is voor pakketbezorgers en webwinkels een logistieke nachtmerrie. Kan AI de planning en efficiënte van logistieke bedrijven een handje helpen? En hoe wordt AI nu al ingezet bij deze bedrijven? 

In deze laatste aflevering van BNR Eyeopeners in 2022 bespreken we hoe de decembermaand door AI een stukje minder zwaar wordt voor pakketbezorgers en magazijnmedewerkers.

Klik hier om de Podcast te beluisteren.

Te gast in deze aflevering:

  1. Liesbeth Brügemann, programmamanager bij TKI Dinalog, het topconsortium kennis en innovatie in de logistieke sector. Liesbeth is daarnaast onderdeel van  de NLAIC werkgroep voor mobiliteit, transport en logistiek. Liesbeth helpt de sector aan samenwerking op het gebied van kennis en innovatie voor gebruik van kunstmatige intelligentie.
  2. Sjoerd Bos, CTO van Fizyr, het Delftse bedrijf dat wereldwijd een van de beste is op het gebied van AI-beeldherkenning voor logistieke robots. De software van Fizyr wordt in warenhuizen van de grootste logistieke bedrijven ingezet. Sjoerd vertelt over de werking van hun software en waarom AI van groot belang is voor logistieke taken.

Over BNR Eyeopeners
In dit programma praat Nina van den Dungen wekelijks met drie gasten over slimme technologische innovaties die een grote rol zullen gaan spelen in de duurzame toekomst. Er komen veel onderwerpen aan bod: zoals het realiseren van slimme energienetwerken, de mogelijkheden (en gevaren) van gezichtsherkenning, de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot remote working én de laatste innovaties op het gebied van cybersecurity. Nina bespreekt de impact van deze ontdekkingen, maar vooral ook de praktische toepasbaarheid ervan voor bedrijven en consumenten.

Bron: BNR

Geef de eerste reactie