Douane en trade compliance

Webinar: Douane-innovatie voor efficiënt grensoverschrijdend goederenvervoer

Import en export van en naar de EU brengt heel wat papierwerk, controles en wetgeving met zich mee. Heel belangrijk, en tegelijkertijd is het wenselijk dat de snelheid en betrouwbaarheid van leveringen er niet onder leidt. Nederland heeft internationaal gezien een goed imago als het om douane en trade compliance gaat. Om voorop te blijven lopen, is de afgelopen jaren met behulp van de Topsector Logistiek veel onderzoek gedaan naar EU-buitengrensoverschrijdend goederenverkeer en is een Customs master- en bacheloropleiding gestart.

Wat komt u tijdens het webinar te weten?
Tijdens dit webinar hoort u welke kennis en inzichten het onderzoek en onderwijs op het gebied van EU-buitengrensoverschrijdend goederenverkeer hebben opgeleverd en wat de markt hiermee kan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan optimalisatie van data-uitwisseling in internationale handelsketens en andere manieren waarmee de douane risicoanalyses kan versnellen en verbeteren en handel beter kan faciliteren.

De sprekers
De sprekers van deze online sessie zijn: Albert Veenstra (Wetenschappelijk directeur TKI Dinalog en hoogleraar Trade & Logistics Erasmus Universiteit Rotterdam,Yaohua Tan (hoogleraar Informatie en Communicatie Technologie TU Delft, Frank Heijmann (hoofd handelsrelaties Douane Nederland) en Leon Kanters (partner KPMG Meijburg & Co – Tax & Customs).

Aanmelden voor dit webinar
U kunt kosteloos deelnemen aan dit webinar. Het webinar vindt plaats op woensdag 20 mei om 1100 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via deze link. U krijgt dan een uitnodiging in uw mailbox met verdere instructies hoe u kunt deelnemen.

Geef de eerste reactie