Cross Chain Collaboration Center (4C)

28 September – De verlader centraal – 2 events

De verlader centraal! Op donderdag 28 september ontmoeten verladers, logistiek dienstverleners en diverse andere marktpartijen elkaar tijdens een uniek netwerkevent. Twee belangrijke thema’s op één dag en één plaats.

De ochtend staat in het teken van horizontale samenwerking in de logistieke sector op initiatief van de Topsector Logistiek en TKI Dinalog. Gevolgd door een gezamenlijke lunch, waar circa 200-250 deelnemers elkaar ontmoeten. Daarna zoomen we tijdens het middagcongres dieper in op de modaliteit spoor, waarbij diverse verladers voorbeelden uit de praktijk laten zien.

Ochtendprogramma: De kracht van Horizontale Samenwerking

“De verlader centraal! – horizontale samenwerking”  Samenwerking: daar ligt de kern van een efficiënte en duurzame logistieke sector. Maar wat is nou exact die kracht van samenwerking? En hoe doe je dat op horizontaal niveau? Tijdens het congres ‘De Kracht van Horizontale Samenwerking’ krijgt u een unieke kans om dit te ervaren. Welke oplossingen zijn er gevonden in de praktijk en hoe kunt u die zelf toepassen? Verschillende organisaties nemen u mee in hun aansprekende verhalen. Daarnaast kunt u aansluiten bij initiatieven zoals Lean & Green Offroad, uitgevoerd door Connekt en COMPOSE, uitgevoerd door evofenedex in samenwerking met Tilburg University en partners. En bovendien maakt u kennis met praktische tools, ervaringen en diensten tijdens een mini-experience. Na uw bezoek aan ‘De Kracht van Horizontale Samenwerking’ kunt u direct aan de slag om met horizontale samenwerking meer uit uw logistiek te halen.

Meer informatie een aanmelding: De Kracht van Horizontale Samenwerking/

Middagprogramma: Spoorcongres 2017

“De verlader centraal! – spoorgoederenvervoer in de praktijk” Dagelijks rijden meerdere treinen tussen Nederland en diverse bestemmingen in het Europese achterland en vice versa. Alleen al van en naar Italië pendelen circa 15 containertreinen per dag. Daar komen de treinen met bulklading of conventionele lading (stukgoed) nog bij. Ze vervoeren verschillende soorten lading, uiteenlopend van granen en ertsen tot elektronica en verslading.

Iedere transportstroom is onderdeel van een logistieke keten waarachter grote belangen schuil gaan. Maar liefst 8 verladers laten in het middagprogramma aan de hand van ‘best practices’ zien welke rol het spoorgoederenvervoer betekent voor hun logistieke ketens en welke voordelen daaraan zijn verbonden. Deze praktijkvoorbeelden richten zich op fresh, food, consumer goods, bouwmaterialen en recycling.

meer informatie en aanmelding : http://www.spoorcongres.nl

Voor wie is deze dag bedoeld? Deze bijeenkomst is bedoeld voor logistieke managers van bedrijven die bepalend zijn in de logistieke keten, zoals: verladers, logistiek dienstverleners, rederijen, expediteurs en commodity traders.

Wat neemt u mee uit deze dag?

Congres Kracht van Horizontale Samenwerking

 • Horizontale samenwerking in de logistiek
 • Direct toepasbare tools en ervaringen bij samenwerking
 • Een overzicht van programma’s horizontale samenwerking

Spoorcongres 2017

 • Macro-economische ontwikkelingen in productie en logistiek
 • Betekenis spoorgoederenvervoer voor logistiek Nederland
 • Beleid en strategie ProRail ten aanzien van spoorgoederenvervoer
 • Spoorgoederenvervoer in de praktijk aan de hand van een viertal workshops:
  • Fresh
  • Voeding
  • Consumer goods
  • Bouwmaterialen en recycling

 

 

Geef de eerste reactie