Service Logistiek

Enthousiast ontvangen Jong SLF lancering

Op donderdag 20 april vond de eerste bijeenkomst van Jong SLF plaats. Jong SLF is een initiatief van het SLF om young professionals met een paar jaar werkervaring in service logistiek bij elkaar te brengen. Jong SLF geeft hen de kans de wereld van service logistiek verder te ontdekken en zichzelf verder te ontwikkelen. Met een diverse groep van 12 young professionals met verschillende achtergronden, maar met grote interesse in service logistiek, is daarvoor een aftrap gedaan.

Tessa Huijsman, Consultant bij Districon en met name actief in Lean projecten bij onderhoudswerkplaatsen, was aanwezig en deelt graag haar ervaringen.

Het karakter van de bijeenkomst was tweeledig. Enerzijds, inhoud en diepgang door een leerzaam verhaal over 3D printing. Anderzijds, het uitwerken en succesvol maken van Jong SLF.

De bijeenkomst begon met inhoud. “Bram Westerweel, PhD student aan de TU Eindhoven deelde een aantal resultaten van zijn onderzoek naar de impact van 3D printen op after-sales serviceketens (onderdeel van het onderzoeksproject SINTAS). Een zeer interessant thema, waarvan veel aanwezigen de relevantie voor hun eigen werkveld erkenden. Dat was goed te merken aan de interactie.”

Het tweede deel stond in de het teken van de ontwikkeling van Jong SLF. “Jasper de Graaf, programmaontwikkelaar Service logistiek bij TKI Dinalog en projectmanager bij SLF, probeerde samen met de deelnemers in een brainstromsessie de succesfactoren van Jong SLF helder te krijgen.” Kennisuitwisseling bleek daarbij zeer belangrijk. “Hoe kunnen wij (jongeren in service logistiek) elkaar helpen? Inspireren? Van elkaar leren? Enkele concrete ideeën zijn het aandragen van uitdagingen in het werkveld om in groepsverband te bespreken en het nemen van een kijkje in elkaars keuken. Dat laatste moet gericht plaats vinden door vooraf gezamenlijk een agenda te bepalen waarin ook persoonlijke ontwikkeling aandacht krijgt. De geleverde input gaat ons helpen bij de ontwikkeling van Jong SLF.”

“Kortom, een interessante eerste bijeenkomst met enthousiaste deelnemers en veel ideeën. Ik kijk uit naar de volgende bijeenkomst van Jong SLF en hoop dat zich daar weer nieuwe deelnemers voor aanmelden.”

Geef de eerste reactie