E-commerce

Financiering voor logistieke innovatie voor internetbestellingen

Dinalog’s Incubator Sesam Solutions B.V. ontvangt een financiering van de BOM voor de marktintroductie van Parcer: pakketten ontvangen en retourneren, zonder daarvoor thuis te hoeven zijn, met een ‘pakketbox’ aan huis die werkt via internet. Parcer maakt online winkelen makkelijker en aantrekkelijker en het pakketvervoer efficiënter. CEO Hans van Nikkelen Kuijper: “De BOM ziet de innovatieve waarde van ons concept en begrijpt dat we er snel de markt mee op willen. Dankzij de financiële injectie kunnen we dat nu.”

Internet of Things 

Parcer is een typische Internet of Things toepassing. Een consument doet een bestelling bij een webwinkel en koppelt een unieke code aan de opdracht via zijn Parcer account. De Parcer klant heeft in de tuin of aan de gevel een speciale, op internet aangesloten box voor pakketten. De pakketbezorger opent die met een op het adresetiket mee geprinte code. Bij een retourzending plaatst de klant er zelf een pakket in, om met een app. een ophaalbericht en bijbehorende code door te geven. “Parcer ontzorgt de consument en helpt webshops om hun service te verbeteren en zo de binding met de klant te versterken. Ook de pakketvervoerder doet er zijn voordeel mee: de eerste afleverpoging is altijd succesvol. En het retourproces wordt er een stuk eenvoudiger op.”

Dichte deuren behoren bij Parcer pakketten tot de verleden tijd en elke vervoerder kan ermee uit de voeten. Dat komt ten goede aan logistieke planning en service. “Online bestellingen nemen toe en transport is duur en milieubelastend. Er is daarom grote behoefte aan meer efficiëntie. Met Parcer volstaat één keer uitrijden.”

Founders 

De vier founders van het bij Dinalog (Breda) gevestigde Sesam Solutions B.V. ontwikkelden het concept geheel in eigen huis, van technologie tot design. De ontwikkeling van de technologie nam twee jaar in beslag. Het resultaat is een systeem dat te gebruiken is door iedere webshop en vervoerder, zonder technische integratie. Bovendien leent de technologie zich voor toepassing in logistieke oplossingen in business to business applicaties. Het internetplatform is inmiddels een aantal maanden live en eerste testen verliepen veelbelovend. “We zijn klaar voor een grotere uitrol en geloven dat het daar het moment voor is. Parcer zal daarom eind oktober in de Nederlandse markt geïntroduceerd worden”.

Directeur BOM Capital Miriam Dragstra over de achtergrond van de investering: “Parcer speelt niet alleen in op consumentengemak, maar is een innovatief concept met een grotere reikwijdte. Het nodigt uit tot nieuwe logistieke business modellen, specifiek waar het gaat om oplossingen voor de vaak complexe ‘last mile’. De BOM geeft dat graag een impuls. Daarom ondersteunen we financieel en met eigen logistieke expertise. Daarnaast brengen we gericht ons netwerk in stelling voor Sesam Solutions B.V.”

Geef de eerste reactie