Cross Chain Collaboration Center (4C)

Introductie voor horizontale samenwerking

Wanneer verschillende verladers besluiten hun afzonderlijke logistieke stromen gezamenlijk te bundelen, dan kunnen zij efficiëntie-voordelen behalen en daarmee kosten besparen. Maar hoe werkt horizontale samenwerking precies? Door het spelen van de trustee game, ontwikkeld in het kader van het CO3-project, leert u de basisprincipes van horizontale samenwerking kennen.
In het spel speelt u de rol van “trustee” die de samenwerking tussen verschillende verladers vormgeeft. Vanuit een centraal DC moeten goederen naar verschillende bestemmingen vervoerd worden, door zendingen van verschillende verladers te combineren kunnen kosten worden bespaard. U bepaald wie er samenwerkt, met welke partijen en aan de hand van welke voorwaarden. Daarmee bepaald u het succes van de samenwerking. Slaagt u erin de juiste combinatie te maken?

Bijdrage best practice binnen fase:
De trustee game is een eerste kennismaking met het principe van horizontale samenwerking. Met een speelduur van circa 30 minuten leert u op eenvoudige wijze de basisprincipes van horizontale samenwerking kennen. Daarna kunt u de principes toepassen in uw eigen beroepspraktijk.

De game is online speelbaar.

Hier zijn alle Deliverables van het CO3 project te vinden:
http://www.co3-project.eu/latest-info/news/

Terug naar stap 8 Terug naar overzicht

Geef de eerste reactie