LOGISTICS & FINTECH ERASMUS CHALLENGE VAN START
Twaalf bedrijven leveren actuele uitdagingen vanuit hun bedrijfsvoering op het grensvlak van logistiek en fintech. Van 19 tot en met 28 september gaan 70 Master studenten Management van de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit met deze uitdagingen aan de slag. De challenge is een initiatief van het Erasmus Centre for Entrepreneurship en Dinalog in het kader van het programma logistiek & fintech.
In een ‘pressure cooker’ omgeving zullen de studenten marktinzichten en nieuwe oplossingen genereren. Aan het einde van de twee weken presenteren zij deze kansen op het knooppunt van logistiek en fintech aan de probleemeigenaren. Dinalog begeleidt de studenten met logistieke kennis. Ferdinand Jaspers, Erasmus Centre for Entrepreneurship: “De studenten krijgen de kans om als onderdeel van hun onderwijs hun kennis toe te passen in actuele uitdagingen bij uiteenlopende bedrijven en zo bij te dragen aan de ontwikkeling van fintech in de logistiek.”
De uitdagingen variëren van fintech bedrijven die de logistieke markt willen betreden tot logistieke bedrijven die hun processen willen optimaliseren met digitale oplossingen. Daarnaast zijn er ICT bedrijven met oplossingen voor de logistieke sector die willen zien hoe het toevoegen van betalingen, data of financieringsdiensten waarde kunnen creëren voor hun klanten.
Liesbeth Staps-Brugemann, program manager of the Logistics & Fintech program: “Veel bedrijven zijn enthousiast om gebruik te maken van de kennis en creativiteit van de studenten op het raakvlak tussen logistiek en fintech. Voorbeelden van bedrijven die participeren zijn jonge bedrijven als bun.run, Stockspots en Synple, gevestigde bedrijven als TVM en EXACT en fintech bedrijven Sparkholder, Flinqer en Boozt24.”
In het Logistics & Fintech programma richten Dinalog en HollandFintech zich op het uitwisselen van kennis, interesse in het thema te bevorderen en het creëren van samenwerking tussen fintech en de hele logistieke keten. Het fintech ecosysteem is hier intensief bij betrokken, mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.
Geef de eerste reactie