Onderzoeksproject LINCIT in de schijnwerpers op Nederlandse nationale TV

Om een bredere verspreiding van LINCIT mogelijk te maken, heeft ESCF (European Supply Chain Forum) deelgenomen aan het televisieprogramma SBS ‘Doe maar duurzaam’, dat op 16 maart werd uitgezonden op SBS6. Dit viel toevallig samen met de week van de circulaire economie. Het Nederlandse tv-programma richt zich op innovatieve oplossingen voor verschillende duurzaamheidsvraagstukken. Het laat wekelijks zien hoe we allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere planeet.

De tv-presentator bezocht de Technische Universiteit Eindhoven om meer te weten te komen over LINCIT, dat zich richt op het ontwikkelen van kennis, inzichten en tools om bedrijven te begeleiden bij de overgang van lineaire toeleveringsketens naar circulaire bedrijfsecosystemen, en het organiseren van de bijbehorende logistieke en operationele processen. Volgens Néomie Raassens en Alex Alblas, beiden werkzaam als universitair hoofddocent aan de Technische Universiteit Eindhoven en betrokken bij het LINCIT onderzoeksprogramma, moeten bedrijven kleine stappen zetten om hun circulaire doelen te bereiken. Kleine stappen kunnen een succescyclus in gang zetten en uiteindelijk de circulaire transitie versnellen.

Tijdens de tv-uitzending benadrukken ze de uitdaging van het implementeren van een circulair bedrijfsmodel terwijl het lineaire model nog steeds van kracht is. Om deze uitdaging in het echt te illustreren, bezoeken ze LINCIT-partner HQ Group.

Wil je de uitzending terug kijken? Klik dan hier. Meer info over het project LINCIT vind je hier

Geef de eerste reactie