Cross Chain Collaboration Center (4C)

Online tool voor mkb-bedrijven om op weg goederen te bundelen

Bundelen van goederenstromen is voor veel bedrijven een lastige horde. Goedbedoelde bundelingsinitiatieven stranden voortijdig omdat niet de hamvraag is gesteld of bedrijven – vooral in het mkb – wel klaar zijn om te bundelen. Een recent in Venlo gelanceerde tool biedt uitkomst.

Het bundelen van goederenstromen door meerdere ketenpartijen (horizontale samenwerking, red.) komt vaak voort uit een duurzaamheidsambitie. Goed voorbeeld hiervan is het groeiende Lean & Green netwerk van Connekt. Desalniettemin is het niet eenvoudig om een complexe samenwerking bij het bundelen van goederenstromen te realiseren, omdat die afhankelijk is van openheid, vertrouwen en flexibiliteit tussen alle betrokkenen.

Deze tool graaft dieper naar de elementen die bepalen of een bedrijf klaar is voor bundeling van goederenstromen. Met dit meetinstrument kan een verantwoordelijk transport-, logistiek of supply chain manager aan de hand van 25 vragen binnen 10 minuten al een antwoord krijgen of zijn bedrijf klaar is voor het bundelen van de goederenstromen.

Klik hier voor de vragenlijst. De vragenlijst kan u beoordelen hoe mature uw bedrijf is om een horizontale samenwerking aan te gaan.

Lees hier verder

Terug naar stap 2 Terug naar overzicht

Geef de eerste reactie