Spark! wint Computable Award voor MKB

Op 24 november maakte Computable alle 21 winnaars bekend van zijn Computable Awards 2020 tijdens de live-uitzending. Dit jaar zijn prijzen overhandigd in het Scala Theater bij Jaarbeurs in Utrecht, maar ook thuis werden de winnaars verrast met de award. Met 33,30 procent realiseerden het MKB-project ‘Spark! – Living Lab’ de hoogste gemiddelde eindscore. 40% van het publiek stemde voor het Spark! project en ruim 26% van de jury. Programmamanager Victor van der Hulst kreeg thuis de award uitgereikt. In het Spark! Living Lab nemen o.a. deel; de Hogeschool Windesheim UAS, TU Delft, TNO, Blocklab, evofenedex, STC, Fifth Chrome en Supply Chain Finance Community.

Het Living Lab verkent de toepassing van blockchain-technologie in supply chains en logistiek. Dit doen zij in het bijzonder voor mkb’ers om hen een betere toegang te bieden tot deze technologie.
Programmamanager Victor van der Hulst: “Grote spelers hebben meer kans om de digitaliseringsstap te maken. Je wilt hierin voorkomen dat ze een platform creëren waar zij de regels bepalen. Daarom is het belangrijk dat mkb-bedrijven worden ondersteund. En dat kan door gebruik te maken van het Living Lab.” Lees hier meer over het Living Lab.

 

Het Spark! Living Lab onderzoeksproject maakt deel uit van het onderzoeksprogramma Duurzame Living Labs dat (mede)gefinancierd is door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Ministerie Infrastructuur & Waterstaat, Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek (SIA) en de topsector Logistiek. TKI Dinalog houdt toezicht op de voortgang en de inhoudelijke aansluiting op de innovatieagenda van de Topsector Logistiek.

Geef de eerste reactie