SYNPLE – Platform voor de uitwisseling van lading

Platform voor de uitwisseling van lading tussen transporteurs

Toelichting:
Onder de noemer Samen Minder Leeg (SMiLe) hebben verladers Refresco, SCA en Unilever en transporteurs GVT, Cornelissen Transport en Zandbergen Transport het initiatief genomen voor een gezamenlijke aanpak van lege kilometers. In de pilot is de onderlinge uitwisseling tussen transporteurs eenvoudig en praktische gemaakt. Revolutionair is de grote bereidheid onder vervoerders om samen te werken.

SMiLe is een van de pilots in het kader van het TKI-project ‘Logistieke Samenwerking to the Next Level’ van de Topsector Logistiek. In de pilot hebben de partijen samen met het de start-up SYNPLE een toegankelijk, neutraal en praktisch platform ontwikkeld voor logistiek dienstverleners. Dit platform is direct in de praktijk toegepast door enkele grote transporteurs.

Het platform van SYNPLE biedt kansen voor nieuwe samenwerkingsmodellen en mogelijkheden tot grote besparingen. Zo bleek dat de logistieke dienstverleners middels dit platform, snel schaalgrootte kunnen bieden voor flexibele samenwerking en uitwisseling. Het platform van SYNPLE staat open voor nieuwe deelnemers, zowel grote als kleine transporteurs. U kunt u direct aanmelden!

Bijdrage best practice binnen fase:
Na de ontwikkeling van het platform, is het direct in de markt gezet. Het platform staat open voor nieuwe transporteurs.

Lees ook:
Door samenwerking 20 miljoen minder wegtransportkilometers
Lachend naar minder lege kilometers

Luister naar: Podcast BNR

Terug naar stap 14 Terug naar overzicht

Geef de eerste reactie